nieuws

Visserijcomplex bij Eemshaven gaat door

bouwbreed Premium

Visserijcomplex bij Eemshaven gaat door

eemshaven – Met een gezamenlijke bijdrage van 1 miljoen euro van de visafslag op Urk en de Urker vissersorganisatie PO Oost is de financiering van de nieuwbouw van een centraal noordelijk visserijcomplex in de Eemshaven zo goed als rond. Naar verwachting kan de eerste schop over enkele maanden de grond in. Het centrale visserijcomplex wordt volgend jaar al opgeleverd. Het in totaal 15 miljoen euro kostende project is een initiatief van het voormalige havenschap Groningen Seaports, die de vissersvloot wil concentreren in de Eemshaven. Nieuwbouw van moderne aanlegsteigers en laad- en losfaciliteiten moeten het visserijcomplex completeren. Naar verwachting stelt de provincie Groningen zeer binnenkort een financiÎle bijdrage beschikbaar. De gemeente Urk draagt 100.000 euro aan het project bij. Zo zouden meer buitenlandse vissers, vooral grote kotters die nu nog in Delfzijl, Duitsland of Denemarken aanleggen, in de toekomst hun vangsten in de Eemshaven aan wal moeten brengen. De aanvoer van de visafslag en de visverwerkende industrie in Urk kan hierdoor belangrijk toenemen. De vangsten worden vanuit de Eemshaven per vrachtauto naar Urk gebracht. De haven van Delfzijl en de Eemshaven worden in de huidige situatie in een gemiddeld weekeinde bezocht door zoín vijftig vissersschepen uit vooral Urk, Duitsland en Denemarken.

Reageer op dit artikel