nieuws

Verzekeraar wil schade toneeltoren toch vergoeden

bouwbreed

hoorn – Centraal Beheer/Achmea staakt de bodemprocedure die zij tegen Heddes Bouw was begonnen. De verzekeraar heeft zich bereid verklaard de materiële schade te vergoeden die is ontstaan na het instorten van de toneeltoren van schouwburg Het Park in Hoorn op 10 april. Volgens de verzekeraar zou de procedure te lang duren. Daar is geen van de partijen bij gebaat, aldus woordvoerder R. Mol. ‘Je kan gaan vechten, maar een bodemprocedure duurt gewoon heel erg lang. Als bedrijf maak je vervolgens een kosten-batenafweging. Daarbij is de gemeente Hoorn een klant van ons en aangezien was overeengekomen dat het schadebedrag aan de gemeente wordt uitgekeerd, zou de gemeente schade lijden door de vertraging.’

De verzekeraar ging in hoger beroep naar aanleiding van een uitspraak in het kort geding dat Heddes Bouw had aangespannen. Heddes had een verzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Maar na het instorten van de toren besloot deze niet uit te keren omdat tijdens de bouw teveel fouten zouden zijn gemaakt. Daarop stapte Heddes naar de rechter. Want hoewel dekking van schade door eigen schuld niet was inbegrepen, had de gemeente aangedrongen dergelijke schade wel in de polis te op te nemen. Experts kijken momenteel naar de hoogte van het schadebedrag. Mol: ‘Hierna zullen gemeente, Heddes en wij als redelijke mensen om de tafel moeten om tot overeenstemming te komen over het definitieve bedrag. Want uiteindelijk gaat het erom dat bouwwerkzaamheden zo snel mogelijk worden hervat.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels