nieuws

Veel twijfels rond bouw stadshotel in Hengelo

bouwbreed

hengelo – De gemeente Hengelo plaatst nog grote vraagtekens bij de draagkracht van de betonvloeren in het stadshotel Hengelo.

Gemeentelijk constructeur ing. A. Winkel vindt dat er te weinig dwarskrachtwapening in de breedplaatvloer is opgenomen en daarmee voldoen de vloeren volgens hem niet aan de bouwvoorschriften. Opdrachtgever J. Stegeman uit Nijverdal beweert het tegenovergestelde: hij heeft de prefab-vloeren al laten leggen. Stegeman heeft enige haast met de bouw, want het werk liep al tien weken vertraging op. De gemeente had in november vorig jaar haar twijfels over de fundering, de kolomconstructie en de hoeveelheid wapening in de steunbalken van de vloeren. Die problemen zijn inmiddels verholpen, maar nu is er dus weer discussie over de wapening in de vloeren. ‘De constructeur moet cijfermatig onderbouwen hoe de vloeren de aangegeven belasting afdragen. Ik heb vraagtekens of de wapening de belasting op de vloer wel aankan’, zegt gemeentelijk constructeur Winkel. Hij zal op korte termijn de normeringen voor de wapening aan constructeur Van der Wind verstrekken. ‘Dan wacht ik zijn reactie wel af.’

Afrondend

Volgens Stegeman vindt binnenkort een afrondend gesprek met de gemeente plaats. Hij verwacht geen problemen. ‘De prefab-vloeren zijn al aangebracht. Wij vertrouwen volledig op onze constructeur. De normering van de vloerwapening klopt volgens de bouwvoorschriften. Mocht de gemeente geen groen licht geven, dan moeten de vloeren er weer uit. Maar dat verwacht ik niet. Verder wil ik geen commentaar geven.’ Volgens Stegeman wordt het hotel eind oktober, begin november opgeleverd. Het ontwerp is van J. Hoogstad.

Reageer op dit artikel