nieuws

VEB in verweer tegen bod op Rodamco NA

bouwbreed

VEB in verweer tegen bod op Rodamco NA

den haag – De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) wil van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam een verbod op het nemen van een besluit over de verkoop van vastgoedfonds Rodamco North America. Een voorstel tot verkoop aan de Australische Westfield, Simon Property en The Rouse Company komt op 26 februari aan de orde tijdens een aandeelhoudersvergadering van Rodamco. De VEB heeft de Ondernemingskamer ook verzocht om een onderzoek naar het beleid en de gang van zaken bij Rodamco NA bij de totstandkoming van het bod. De vereniging vindt dat er gebrek aan invloed op de besluitvorming is, aangezien Westfield samen met een bevriende stichting van RNA de meerderheid van de aandelen bezit. Daardoor zou een te lage prijs (6 miljard euro) voor RNA kunnen zijn vastgesteld. Dat alles wil de VEB laten uitzoeken, en dat kost tijd. De actie van de VEB is de volgende zet in een al maandenlange strijd om RNA. Per aandeel komt het bod van de drie maatschappijen uit op 55 euro. De vereniging schat de werkelijke waarde van de stukken op 71 euro. Een ander pijnlijk punt voor veel aandeelhouders zijn de vergoedingen die de vertrekkende top van RNA straks krijgt. Die zijn voor Nederlandse begrippen erg hoog.

Reageer op dit artikel