nieuws

Unilever Research wil in Vlaardingen geluidgarantie

bouwbreed

den haag – Unilever Research in Vlaardingen vindt dat er te weinig rekening is gehouden bij de toekomstplannen van het bedrijf in het saneringsprogramma van het ministerie van VROM. Dit bleek tijdens een zitting van de Raad van State in Den Haag, waar de bezwaren konden worden toegelicht.

Ook de Zuid-Hollandse Metaalmaatschappij Zethameta heeft bezwaren ingediend, omdat de kosten aan saneringswoningen te hoog zou zijn en er te weinig rekening is gehouden met het geluid van het storten van schroot in duwbakken in de Wilhelminahaven. In het saneringsprogramma is vastgesteld hoeveel de maximale geluidsbelasting van alle bedrijven bij elkaar mag zijn. Het saneringsprogramma is opgesteld omdat bij 10.968 woningen de geluidsbelasting meer is dan 55 decibel. De hoeveelheid per bedrijf wordt in principe vastgesteld door de gemeente Vlaardingen en bij grote bedrijven door de provincie Zuid-Holland. VROM heeft met de provincie afspraken gemaakt en geld ter beschikking gesteld om de doelstellingen te halen. Als na 31 december 2002 de genomen maatregelen onvoldoende zijn, zal het ministerie VROM zelf besluiten nemen om de doelstelling alsnog te realiseren. Unilever vindt dat er onvoldoende naar de toekomst van het bedrijf is gekeken en vecht daarom dit besluit aan. Tijdens de zitting bleek echter dat onduidelijk is of hier wel gesproken kan worden van een besluit. Volgens het ministerie is er wel rekening gehouden met de vergunning van het bedrijf uit 1994. Het bedrijf wil 3 decibel meer geluid mogen maken. L. Wildeboer van VROM zegt tijdens de zitting: ìDit is een vraag voor de vergunningverlening.î De uitspraak in deze zaak volgt over minimaal zes weken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels