nieuws

Toch akkoord Pieter Vreedeplein Tilburg

bouwbreed

Een aantal winkelbedrijven, dat bezwaar maakt tegen het bestemmingsplan Pieter Vreedeplein in Tilburg, wil wel akkoord gaan met een nieuw plan dat de gemeente nu aan het uitwerken is.

Dit bleek afgelopen week tijdens een zitting bij de Raad van State waar de bezwaren tegen een mogelijke passage door of langs V&D en enkele andere winkelbedrijven, zijn behandeld. Het grootwinkelbedrijf V&D trok zijn bezwaar al voor de zitting in.

Het nieuwe plan omvat onder andere de bouw van 25000 vierkante meter winkelruimte, honderd appartementen, een parkeerkelder voor achthonderd plaatsen en een bioscoop met zeven zalen.

De gemeente hoopte tot overeenstemming te komen met V&D over de aanleg van de passage en heeft daarom een 35 meter brede ruimte voor de passage gereserveerd in het bestemmingsplan. V&D wilde echter niet meewerken en daarom heeft de gemeente besloten het plan aan te passen.

De gemeente verwacht een voorontwerp van dit plan in april klaar te hebben. In mei 2003 zou dit uitgevoerd kunnen gaan worden door MAB. De gemeente Tilburg heeft hiervoor samen met MAB een ontwikkelingsmaatschappij opgericht.

Ondanks de overeenkomst met V&D, zal de Raad van State zal toch uitspraak doen in deze zaak, omdat niet alle bezwaren zijn ingetrokken. Uitspraak volgt over zes weken.

Reageer op dit artikel