nieuws

Siemens bouwt nieuw molenpark Wieringermeer

bouwbreed

wieringermeer – Siemens Nederland uit Den Haag heeft van Nuon opdracht gekregen voor de bouw van windturbinepark Ulketocht II in de Wieringermeerpolder. Het park in de kop van Noord-Holland voorziet met acht windturbines in de levering van duurzame energie voor zo’n 5500 huishoudens.

Siemens Nederland is met de turn-key opdracht verantwoordelijk voor de totale realisatie van het project. Het bedrijf neemt ook de levering van de civieltechnische aspecten zoals funderingen en onderhoud op langere termijn voor zijn rekening . De exploitatie is in handen van Nuon. De huidige tien windmolens van Ulketocht I zijn na tien jaar aan het einde van hun technische en economische levensduur. Siemens breekt de molens, met een totaal vermogen van vijf megawatt, af om plaats te maken voor de nieuwe turbines die met een vermogen van 750 kilowatt elk, in totaal zes megawatt leveren. De direct aangedreven turbines van Lagerwey the Windmaster van het type LW 52 zorgen voor bijna een verdubbeling van de productie. Dat komt doordat de nieuwe molens ook bij weinig wind veel vermogen leveren. Bovendien geven ze een reductie van het geluid met 6 dB(A) op de gevels van de dichtsbijzijnde woningen. De voorbereidingen voor de bouw zijn gestart. In de tweede helft van dit jaar gaat het park in bedrijf. Met de opdracht is een bedrag van ongeveer zes miljoen euro gemoeid, inclusief het onderhoud voor de eerste jaren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels