nieuws

Proper Stok geeft grond terug

bouwbreed Premium

Proper Stok geeft grond terug

heerenveen – Ontwikkelaar Proper Stok BV geeft twee deelgebieden van de nieuwbouwwijk Skoatterw’ld terug aan de gemeente Heerenveen.Ý Op de bouwlocaties is ruimte voor in totaal zoín honderd woningen in de vrije sector. Er is echter geen belangstellingÝ voor de dure vrijesectorwoningen die de ontwikkelaar voor ogen had. Heerenveen is nu in gesprek met andere ontwikkelaars over de invulling van het terrein. Wie dat wordt, is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat er opnieuw vrijesectorwoningen in het plangebied komen. Proper Stok richt zich ondertussen op de lopende projecten in Skoatterw’ld. Hier en daar voert de ontwikkelaar wat vereenvoudigingen door in de geplande woningen om de prijs te drukken. De markt vraagt daar om, laat de gemeente weten. Skoatterw’ld telt bij gereedkoming in totaal 2500 woningen. Fase ÈÈn is in ontwikkeling en behelst de bouw van 950 woningen. Naast Proper Stok is ook Heijmans Vastgoed een hoofdrolspeler. Heijmans bouwt momenteel 54 kasteelwoningen in het plan Zwanenwoud. In de wijk zijn nu zoín 183 woningen klaar of bijna gereed.

Reageer op dit artikel