nieuws

Projectontwikkelaars presenteren gedragscode

bouwbreed

den haag – Een schande noemt voorzitter C. de Reus van Neprom het dat kamerleden ontwikkelaars in ÈÈn adem noemen met zakkenvullers en speculanten. ìIk ben verbijsterd. Wij zijn als opdrachtgevers juist slachtoffer van die groepen.î De organisatie presenteert vandaag een gedragscode met integriteit hoog in het vaandel.

Ý De gedragscode voor projectontwikkelaars stelt als kernwaarden zorgvuldigheid, integriteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Leden mogen het imago van de bedrijfstak niet schaden. Het aannemen van een gift mag, maar omkoping niet. Bedrijven leggen zelf vast waar de grens ligt. De Reus:ìIk noem geen bedrag. De ÈÈn accepteert een reis naar Berlijn voor een bezoek aan een winkelcentrum. Dat moet kunnen. De ander gaat op bezoek bij een bevriende relatie met een appartement in Cannes. Ik laat de keuze over aan de verantwoordelijkheid van het bedrijf.î De aangesloten leden moeten op korte termijn een eigen invulling geven aan het basisdocument. De Reus verwacht dat in juli alle leden werken met de gedragscode. De Neprom verbindt geen tuchtcollege aan de gedragscode. ìZoiets hebben we eigenlijk al. Sinds de oprichting in 1974 houden drie wijze mannen de integriteit van partijen in de gaten. Zij letten ook op de toetsingscriteria voor nieuwe leden, zoals een professioneel werkapparaat en een betrouwbare bedrijfsvoering. Het is slechts eenmaal in de afgelopen 27 jaar voorgekomen dat een lid is geroyeerd.î

Reageer op dit artikel