nieuws

Pensioenfonds Shell verkoopt vastgoed

bouwbreed Premium

Pensioenfonds Shell verkoopt vastgoed

amsterdam – Het Shell pensioenfonds heeft de Nederlandse commerciële vastgoedportefeuille verkocht voor in totaal 400 miljoen euro. Initiatiefnemer voor de aankoop is Mn Services, die optreedt als pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder voor diverse pensioenfondsen. In de combinatie zitten verder Bouwfonds Asset Management en Inflation Exchange Fund (IEF). Binnen de combinatie wordt het vastgoed verworven door Inflation Exchange Fund Capital, een samenwerkingsverband van IEF en Bouwfonds. Mn Services koopt op basis van dit vastgoed inflatiedekking voor haar opdrachtgever Bedrijfspensioenfonds voor de Metaal en Technische Bedrijfstakken. Bouwfonds treedt op als manager van de vastgoedportefeuille

Reageer op dit artikel