nieuws

Overwinningsplein krijgt facelift

bouwbreed

Overwinningsplein krijgt facelift

GRONINGEN – Na jarenlange en soms hoog oplopende discussie tussen de gemeente en eigenaar Philips Pensioenfonds van het winkel/wooncomplex Overwinningsplein in Groningen komt eindelijk de weg vrij voor een grondige facelift. De beoogde nieuwe eigenaar en ondernemer H. Hilders uit Den Haag, die momenteel met het Philips Pensioenfonds in onderhandeling is over de verkoop, heeft aangegeven zo snel mogelijk met een ingrijpende opknapbeurt te willen beginnen. In Groningen bestaat de laatste jaren in toenemende mate ergernis over het uitblijven van moderniseringen van diverse winkelcentra in de stad. De gemeente heeft aanzienlijke hoeveelheden geld gereserveerd voor het opknappen van de vaak sterk verouderde winkelcomplexen. Daarbij moeten de eigenaren echter wel akkoord gaan met de plannen. Hoewel het Philips Pensioenfonds herhaaldelijk heeft aangegeven aan een facelift te willen meewerken, is het nooit tot concrete daden gekomen. De problemen tussen gemeente en de eigenaar liepen zelfs zo hoog op dat verantwoordelijk wethouder W. Smink dreigde op een een steenworp afstand een geheel nieuw winkelgebied te bouwen. Met de nieuwe eigenaar Hilders, die 680 miljoen euro aan onroerend goed in bezit heeft, wordt eindelijk de daad bij het woord gevoegd. Hilders heeft aangegeven zo veel mogelijk op de eerdere opknapplannen te willen voortborduren. Alleen de ondergrondse parkeerplaatsen zijn, vanwege de te hoge kosten, uit de plannen geschrapt.

Reageer op dit artikel