nieuws

Overheid maakt werk van klimaatbeleid

bouwbreed Premium

Overheid maakt werk van klimaatbeleid

zeist – Gemeenten en provincies gaan serieus werk maken van de uitvoering van klimaatbeleid. Het Rijk stelt hiervoor ruim 38 miljoen euro aan subsidies beschikbaar. Klimaatbeleid kan door energiezuinige woningen, minder parkeerruimte, stimulering van openbaar vervoer of plaatsing van zonnecollectoren of windmolens. Door maandag in Zeist een overeenkomst te tekenen, hebben gemeenten en provincies het op zich genomen hun klimaatbeleid te intensiveren. Het is de bedoeling dat de bestuurders in hun nieuwe collegeprogramma’s ruimte maken voor klimaatbeleid, kennis uitwisselen en duurzaam blijven bouwen. Uiteindelijk moeten zij zich tegenover een stuurgroep verantwoorden over hun acties. Dit moet ertoe leiden dat over twee jaar 40 procent van de gemeenten en provincies, gerekend naar het aantal inwoners, meer doen aan klimaatbeleid. Uiteindelijk moet dit gelden voor 60 tot 70 procent.

Reageer op dit artikel