nieuws

Nettowinst Batenburg daalt ondanks groei installatietak

bouwbreed

rotterdam – Elektrotechnisch dienstverlener Batenburg Beheer heeft vorig jaar zijn nettowinst met 16 procent zien dalen naar 4,6 miljoen euro. Onverwacht kwam de daling niet. Het bedrijf gaf eerder al een winstwaarschuwing af.

Eind vorig jaar liet de directie van Batenburg weten dat de winst over 2001 ‘belangrijk’ zou achterblijven bij die van het jaar ervoor. Op de schaal van Mock komt dat neer op een daling van tussen de 12 en 20 procent. Het werd dus 16 procent, zo blijkt uit de voorlopige jaarcijfers die gisteren zijn gepubliceerd. Batenburg wijt de lager winst vooral aan de conjuncturele terugval die zich met name in de tweede helft van 2001 voordeed. De omzet van de Rotterdamse dienstverlener op het gebeid van elektrotechniek en informatietechnologie steeg met 3 procent naar 122,8 miljoen euro. Vooral de installatiebedrijven van Batenburg deden het goed. Het resultaat van deze tak verbeterde ‘substantieel’ door een hogere productie en betere marges op de opgeleverde projecten. Binnenkort hoopt Batenburg de overname van Van Dalen Installatietechniek uit Twello af te ronden. Het bedrijf, dat actief is in de utiliteitsbouw en op de onderhoudsmarkt, zet jaarlijks 4,5 miljoen euro om. De acquisities zal positief bijdragen aan de winst. De omzet van de handelsondernemingen van Batenburg bleef achter. Door de teruglopende economie kregen de data- en telecomactiviteiten van Batenburg minder orders te verwerken. Om de handelssector weer in de zwarte cijfers te krijgen, is de Rotterdamse dienstverlener al bezig met een reorganisatie. Daarvoor is 600.000 euro uitgetrokken.

Reageer op dit artikel