nieuws

Lagere omzet hout en bouwmaterialen

bouwbreed

Lagere omzet hout en bouwmaterialen

voorburg – De omzet in de hout- en bouwmaterialenindustrie is in december met 16 procent afgenomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek in Voorburg. Ten opzichte van de slotmaand in 2000 daalde in de Nederlandse industrie in december gemiddeld de omzet met 11 procent. Bijna de helft van de afname is te wijten aan de 4 procent lagere afzetprijzen van industriÎle producten. Op jaarbasis evenaart de industrie met een bedrag van 172 miljard de recordomzet van 2000 maar net. Van het onderzochte bedrijfsleven loopt de hout- en bouwmaterialenindustrie de zwaarste klappen op. In het binnenland daalde de afzet 15 procent. De buitenlandse omzet zakte met bijna een kwart in. Over het hele jaar gemeten nam de omzet in hout en bouwmaterialen met een procent toe.

Reageer op dit artikel