nieuws

Kaart waarschuwt luid tegen diefstal computer

bouwbreed Premium

De PcSafeguard waarschuwt met een alarmsignaal wanneer onbevoegden een computer verplaatsen. Eenmaal in bedrijf kan het alarm alleen met een elektronische sleutel worden gestopt.

De beveiligingskaart wordt in ÈÈn van de PCI- of ISA-sloten van de computer geplaatst. Desgewenst kan de beveiliging op de plaats van een floppydrive worden gemonteerd. De kaart meet 12,9 x 9 x 2 centimeter en biedt standaard een bwegingssensor. Ter voorkoming van vals alarm staat de trillingssensor tijdens het gebruik van de computer uit. Een lichtsensor waarschuwt dat onbevoegden de pc proberen open te schroeven. De externe alarmlus is optioneel en kan van een lusweerstand worden voorzien. De lus waarschuwt tegen doorknippen en overbruggen. Het systeem detecteert de lus automatisch zodra de sleutel wordt verwijderd. De kaart herkent de netspanning van de computer. Na het in- of uitschakelen geeft de kaart met een reeks tonen aan dat die correct funtioneert. Tijdens het gebruik wordt de nikkel/cadmium-batterij van de kaart geladen. Een volle batterij levert een spanning van 90 Volt en garandeert dertig dalen bewaking of 45 minuten alarm. Zodra de computer uitgaat wordt de bewegingssensor automatisch aangezet. Een piÎzo-element geeft twee minuten achtereen een alarmsignaal van 100 decibel af.

Reageer op dit artikel