nieuws

IJzeren Rijn volgens Duits instituut goede investering

bouwbreed

m¸nchen – Het opnieuw tot leven brengen van spoorwegtraject IJzeren Rijn kan economisch gezien goed uit. Tot die slotsom komt instituut Fraunhofer voor materiaalverkeer en logistiek (IML).

Volgens Fraunhofer kan de IJzeren Rijn uitgroeien tot een voorbeeld dat elders in Europa navolging krijgt. ìNiet alles hoeft nieuw te zijn. Een stilgelegde infrastructuur kan weer tot actief wordenî, aldus de onderzoekers. Fraunhofer komt tot zijn conclusies op basis van een haalbaarheidsstudie samen met Baasch Consulting uit Brussel, in opdracht van het Antwerpse havenbedrijf. Voor het traject Antwerpen-Ruhrgebied bekeek Fraunhofer de technische en economische haalbaarheid van een spoorwegproduct door gebruik te maken van het nieuwe overslagsysteem CargoRoo Trailers van DaimlerChrysler Rail. Gedetailleerde enquÍtes in BelgiÎ, Nederland en Duitsland gericht op de logisitiek sector wijzen volgens Fraunhofer uit dat de IJzeren Rijn uitstekend rendabel te maken is. Het instituut constateert dat door gebruik te maken van CargoRoo het spoor uitstekend kan concurreren met het vervoer over de weg.

Reageer op dit artikel