nieuws

Hoorn in zee met Giesbers Groep voor schouwburg

bouwbreed Premium

hoorn – Hoewel er nog geen definitieve overeenstemming is, verwacht de gemeente Hoorn met Giesbers Groep uit Wijchen in zee te gaan voor de afbouw van de stadsschouwburg Het Park. De schouwburg in aanbouw stortte in april vorig jaar in door tekortkomingen in de staalconstructie.

De oriÎnterende gesprekken tussen de gemeente Hoorn en aannemer Giesbers vinden onder voorbehoud plaats. Reden hiervoor is het hoger beroep dat Heddes Bouw (de oorspronkelijke bouwer) heeft aangespannen naar aanleiding van de uitspraak op 6 december. Hierin wees de president van de rechtbank alle eisen van Heddes Bouw af om de aannemingsovereenkomst na te leven. Na het verbreken van de aannemingsovereenkomst meldden zich negen bouwbedrijven bij de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders heeft echter besloten bij de keuze voor een nieuwe aannemer te kijken naar het aanbestedingsresultaat van april 1999. De nummer 2 van toen was Giesbers Groep uit Wijchen. Wijker Van Lint (WVL) uit Schagen levert op 13 februari de veiligheidsvoorzieningen op die voor de gemeente Hoorn mede aanleiding zijn geweest het aannemingscontract op 2 november met Heddes Bouw te ontbinden. Tussen de opdracht aan WVL en de oplevering zitten, het kerstreces meegerekend, slechts twee maanden. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hoorn stelt dat de problemen die Heddes Bouw steeds maakte over de uitvoering van de voorzieningen in een heel bijzonder daglicht. Op 18 februari komt er een overleg met de Arbeidsinspectie over het veilig verklaren en vrijgeven van de bouwplaats. WVL gaat vervolgens door met het herstellen van de overige tekortkomingen aan de staalconstructie. De gemeente denkt dat alle tekortkomingen, behoudens die in de grote zaal, in mei zijn hersteld.

Reageer op dit artikel