nieuws

Hanson na goed jaar voorzichtig voor 2002

bouwbreed Premium

Hanson na goed jaar voorzichtig voor 2002

londen – De Britse bouwmaterialengigant Hanson, die deze week meedeelde de bakstenendivisie te willen verkopen aan Wienerberger, heeft een goed jaar achter de rug. De omzet nam met 27,5 procent toe tot 6,6 miljard euro, de winst groeide met 14,9 procent naar 840 miljoen euro. Gezien de huidige situatie op de bouwmarkt in vele landen is Hanson echter voorzichtig met het geven van een voorspelling voor 2002. Algemeen directeur Andrew Dougal: ‘Hoewel de omstandigheden zeker niet makkelijk waren, hebben we toch weer een recordjaar kunnen neerzetten. Dat komt door een nog betere beheersing van de kosten en de marges en door een aantal acquisities.’ Hanson is de grootste producent van zand, grind en dergelijke materialen ter wereld en de grootste bouwmaterialenhandel in Groot-Brittannië. Een andere Britse toeleverancier, de fabrikant van plastic, weefsels en vloermaterialen Low & Bonar, heeft aangekondigd actief op overnamepad te zijn. Het bedrijf wil dit jaar 160 miljoen euro uitgeven aan acquisities en denkt daarbij vooral aan kleinere bedrijven, met name op het gebied van speciale materialen. Low & Bonar zag de winst over het afgelopen jaar inzakken van 26,5 naar 15,0 miljoen euro. Het bedrijf zegt dat vooral de omstandigheden op de Duitse markt ‘moeilijker werden naarmate het jaar vorderde’.

Reageer op dit artikel