nieuws

Gemeenten strenger met bouwregels

bouwbreed Premium

den haag – Gemeenten willen strenger optreden tegen overtreders van bijvoorbeeld bouwvoorschriften. VNG-voorzitter en burgemeester van Den Haag Deetmanoverhandigt op 11 maart een manifest hierover aan minister De Vries (binnenlandse zaken).

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten wil dat burgers en bedrijven die zich niets aantrekken van regels, binnenkort aanlopen tegen forse boetes en andere straffen. Maar de exacte invulling en de prioriteiten mogen gemeenten zelf bepalen. Vergunningverlening mag alleen als aan alle eisen is voldaan. Wel mogen gemeenten zelf bepalen hoe ze de naleving van de voorschriften controleren. Dat maakt grote onderlinge verschillen mogelijk, maar dat wil de VNGook.’Gemeenten hebben hun eigen beleidsruimte. Verschillen blijven dus altijd bestaan en dat is goed’, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel