nieuws

Geld voor Stedelijk ontbreekt nog

bouwbreed

Geld voor Stedelijk ontbreekt nog

AMSTERDAM – Een raadsmeerderheid is gisteren akkoord gegaan met de nieuwbouw- en renovatieplannen voor het Stedelijk Museum in Amsterdam. De verbouwing van het pand aan het Museumplein begint eind dit jaar en moet in april 2005 zijn afgerond. In 2003 begint de bouw van een nieuw collectiecentrum in Amsterdam-Noord. De plannen zijn klaar, alleen het geld ontbreekt nog. Voor de nieuwbouw en renovatie aan het Museumplein die in april moet worden aanbesteed, is nog een kleine 7 miljoen euro nodig. De financiering van het collectiecentrum (29,2 miljoen euro) is nog helemaal niet rond. De zoektocht naar geld hiervoor wordt over de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart heengetild. Andere ongedekte plannen zijn de bouw van een nieuwe centrale openbare bibliotheek, de aanleg van de Noord-Zuidlijn en de aanleg van een tweede zeesluis.

Reageer op dit artikel