nieuws

Eelde maakt zich op voor baanverlenging

bouwbreed

Eelde maakt zich op voor baanverlenging

EELDE – Het terrein van Groningen Airport Eelde is de komende maanden het toneel van bouw- en sloopwerkzaamheden. Vooruitlopend op de veelbesproken baanverlenging worden de bebouwingen alvast aangepast. De huidige hangar, het oudste gebouw op Groningen Airport Eelde, wordt binnenkort gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe weg die voor een betere ontsluiting van het vliegveld moet zorgen. De verlenging van de start- en landingsbaan van 1800 naar 2500 meter laat nog even op zich wachten. De gemeenten Haren en Tynaarlo moeten hun bestemmingsplannen nog wijzigen. Bovendien zal het inmiddels in gang gezette inspraaktraject nog zeker tot medio 2003 in beslag nemen. In de tussentijd worden al wel vast alle benodigde voorbereidingen, zoals de realisatie van een nieuwe passagiersterminal, getroffen.

Reageer op dit artikel