nieuws

ëBestekschrijvers schieten tekortí

bouwbreed Premium

ëBestekschrijvers schieten tekortí

zoetermeer – Bijna niemand in de bouw weet hoe een goed bestek eruit ziet. De vierduizend Nederlandse bestekschrijvers leveren onvoldoende kwaliteit. Doordat veel opdrachtgevers ook niet weten hoe het hoort, staan ze vol fouten. Dat constateert de Bond van Nederlandse Bestekdeskundigen (BNB). BNB-voorzitter C. van Dijk noemt in een interview met deze krant ìhet niveau onverantwoordî. Het gaat volgens hem om een contractstuk waar financieel en juridisch veel aan vast hangt en desastreuze gevolgen heeft als het niet goed doortimmerd is.î Slechte bestekken kunnen leiden tot faalkosten, juridische problemen en zelfs tot de verdenking van fraude. Secretaris S. Wierda wijt de onkunde aan gebrekkig onderwijs in bestekschrijven. ìToen ik aan de TU Delft studeerde werd in totaal tien minuten van mijn opleiding aan dit vak besteed.î Op pagina 2: ëOnkunde staat goede bestekken in de wegí.

Reageer op dit artikel