nieuws

Duitse deelstaat pakt vlucht uit de stad aan

bouwbreed

Duitse deelstaat pakt vlucht uit de stad aan

d¸sseldorf – De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wil een halt toeroepen aan de toenemende vlucht van inwoners uit de grote steden in het Ruhrgebied. Tijdens een conferentie van leidinggevende bestuurders en politici bleek dat veel mensen de infrastructuur van de steden wel goed vinden, maar dat ze woningkwaliteit tegen betaalbare prijzen missen. Om die reden wijken steeds meer Duitsers uit naar het platteland of goedkopere woningen in het Nederlandse grensgebied. Bestuurders en politici van de Duitse deelstaat willen daarom snel iets gaan doen aan de uitbreiding van het kwaliteitsaanbod van woningen in de Duitse metropolen. Ook bij de woningbouwplanning moeten wat hun betreft zowel kwaliteit als kwantiteit meer aandacht krijgen. Overigens bestaan in Duitsland traditioneel verschillen van mening over de oorzaak van de vlucht uit de stad. De lagere bestuurders wijten deze aan het centralisme van de Duitse woningbouwpolitiek. Maar de hogere echalons van bestuurders willen de touwtjes in handen blijven houden, omdat ze anders vrezen dat iedereen naar het platteland verhuist. Over een ding waren de ëhogereí en ëlagereí congresgangers in D¸sseldorf het wel eens: het wordt tijd om de wat genoemd wordt ëbouwzondení uit de naoorlogse tijd en de daarop volgende jaren zestig en zeventig uit het bouwlandschap te verwijderen. Ook moet het gedaan zijn met de wat genoemd werd ëoverdreven bescherming van monumentení in Duitsland. Wat daarmee ook bedoeld moge zijn.

Reageer op dit artikel