nieuws

Conflict Groningen Beheer de wereld uit

bouwbreed

Conflict Groningen Beheer de wereld uit

groningen – Het jarenlange conflict tussen de gemeente Groningen en de Twentse aannemersgroep Groningen Beheer en de daaraan gelieerde projectontwikkelaar Mega Vastgoed is definitief de wereld uit. Volgens wethouder W. Smink van Groningen zorgt de doorbraak er onder meer voor dat begin volgend jaar eindelijk een begin kan worden gemaakt met fase II van de nieuwbouwwijk Gravenburg/De Held. Aanvankelijk moest Groningen om fase II heenbouwen, omdat Groningen Beheer/Mega Vastgoed daar percelen grond had gekocht. De Twentse bouwgroep hoopte met deze en andere strategische aankopen in de stad Groningen een aandeel te krijgen in de bouwwerkzaamheden. Lange tijd weigerde het gemeentebestuur van Groningen om die reden met Groningen Beheer/Mega Vastgoed in onderhandeling te treden. Nu fase I en III van Gravenburg/De Held al zijn gerealiseerd, moesten de onderhandelingen over fase II wel opnieuw worden geopend. In ruil voor het vrijgeven van de door de gemeente zo gewilde percelen grond zullen de Twentse bouwers worden betrokken bij enkele Groningse bouwprojecten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels