nieuws

Brussel keert verval in historisch stadshart

bouwbreed Premium

Brussel keert verval in historisch stadshart

brussel – Na een langdurige renovatie is Brussel erin geslaagd een eeuwenoude  buurt aan de Brouwers-, Hoedemakers- en Violetstraat in het hart van de hoofdstad voor verdere verkrotting te behoeden en tot nieuw leven te wekken. De betrokken gebouwen achter de historische Grote Markt van Brussel, nabij het prestigieuze Hotel Amigo, stonden al meer dan twintig jaar te verkrotten. Inmiddels zijn ze omgebouwd tot appartementen. Het stadsvernieuwingsproject ‘Brasseurs’ werd zopas ingehuldigd, waarmee Brussel eindelijk een rotte plek in hartje stad heeft opgeruimd. Behalve enkele tientallen appartementen zijn er onder meer enige handelsruimten gerealiseerd en zal de toeristische dienst van Brussel er onderdak vindenworden gehuisvest. Voor de uitbreiding van het Kantmuseum werden vier geklasseerde gebouwtjes gerestaureerd en twee nieuwe gebouwd. Tevens werd de Korte Violetstraat opnieuw geopend als doorgang voor het publiek.

Reageer op dit artikel