nieuws

Britten onderzoeken markt voor smeerbed

bouwbreed

den haag – Concrete Pumping Products Ltd. uit Llangoed, Anglesey in in Groot-BrittanniÎ oriÎnteert zich in Nederland op de markt voor smeerbedmiddelen.

Dat meldt de Britse Ambassade in Den Haag. Een smeerbed voorkomt uitdroging van beton, voordat de mortel het eind van een slang bereikt (bij betonpompen) of de bodem van een buis (bijvoorbeeld bij Vibropalen). De binnenzijde van de slang en het oppervlak van de buis en de wapening in de buis zijn droog. Daardoor wordt water aan de mortel onttrokken. Traditioneel wordt daarom eerst een zak cement met veel water verpompt. Dat is zwaar handwerk, geeft veel rommel en is niet goed voor de gezondheid. Concrete Pumping Products heeft een oplossing: Prime-a-pump, een poeder dat met water aangemaakt in vijftien minuten gereed is voor het aanbrengen van een ëvettigeí laag aan de binnenzijde van slangen en buizen.

Uit de tijd

Volgens een woordvoerder van Faber Betonpompen uit Creil is een dergelijk middel bij moderne betonpompen niet meer nodig. ìEen middel om een smeerbedje te maken is uit de tijdî, stelt hij. ìVroeger deden we het met cement en water. De betonpompen zijn echter zodanig verbeterd dat we nu volstaan met 2 meter water vÛÛr het beton.î Het is echter niet uitgesloten dat andere bedrijven baat kunnen hebben bij Prime-a-pump.

Reageer op dit artikel