nieuws

Bouygues boekt 14,2 miljard omzet

bouwbreed

Bouygues boekt 14,2 miljard omzet

saint-quentin – De bouwdivisie van het Franse gemengde concern Bouygues heeft zijn omzet vorig jaar met 7 procent opgevoerd tot 14,2 miljard euro. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers door het bedrijf gepresenteerd in Saint-Quentin. Bouygues slaagde vorig jaar een omzet te realiseren van 20,5 miljard euro. In 2000 kwam het concern niet verder dan 19,1 miljard. De divisie telecom/media laat de opvallende groei zien van 12 procent tot 3,7 miljard euro. Bouygues Telecom maakt zelfs een sprong van 32 procent en schrijft 1,4 miljard in de boeken bij. Het segment Dienstverlening realiseerde een bescheiden groei van 4 procent tot 2,5 miljard euro. Op de beurs in Parijs werden de cijfers als teleurstellend ervaren en daalde de waarde van de aandelen met bijna 5 procent tot krap 31 euro.

Reageer op dit artikel