nieuws

Bouwrai: nadruk op stedelijke plannen

bouwbreed

Bouwrai: nadruk op stedelijke plannen

amsterdam – Tijdens de BouwRai 2002, die van 15 tot en met 18 april wordt gehouden, ligt de nadruk op stedelijke ontwikkeling. Hiermee profileert de beurs zich als vakevenement dat meegroeit met de ontwikkelingen in de markt. Nieuw zijn dit jaar vier thema’s die een rode draad vormen voor alle activiteiten: ‘de woonconsument’, ‘stedelijke vernieuwing’, ‘wooninnovaties’ en ‘coalities en allianties’. Ir. D. Sibbel, productmanager van Amsterdam Rai: ‘De nieuwe opzet speelt in op de wensen van de markt. Dat betekent een beurs over stedelijke ontwikkeling waarin vooral het accent ligt op de eerste fase van het bouwtraject.’ Centraal op de beurs wordt een Stadsplein gebouwd met een galerie, bioscoop, markt en sprekerscafé. Ook het Sprekerscafé haakt in op de beursthema’s. De BouwRai vindt plaats tussen de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Het café is daarom opgedeeld in ‘Café Politiek’, ‘Bodega Revolution’ en ‘Restauratie De Corporatie’. Sibbel: ‘In het café hebben we enkele huidige en oude spelers van het politieke bouwtoneel uitgenodigd. Sommigen zijn niet meer politiek verantwoordelijk. Zij kunnen hier over hun achterliggend beleid aan de tand worden gevoeld. We verwachten het nodige vuurwerk.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels