nieuws

Baris vecht strenge eisen gronddepot aan

bouwbreed Premium

Baris vecht strenge eisen gronddepot aan

den haag – Bedrijvenparkbeheerder Baris is het niet eens met de voorschriften die Zuid-Holland stelt aan de milieuvergunning voor een gronddepot in Rotterdam. Dit bleek tijdens een zitting bij de Raad van State. In november 2001 verleende de provincie een vergunning voor de opslag van vervuilde grond van het bedrijvenpark Heijtplaat in Rotterdam. Baris beheert en exploiteert dit bedrijvenpark. In 1995 kocht het bedrijf het terrein van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij. Toen was al bekend dat op diverse plaatsen sprake was van bodemverontreiniging, waaronder asbest. Baris moet van Rotterdam voor 2015 beginnen met sanering van het terrein. Het bedrijf kreeg toestemming om voor tien jaar een gronddepot van zo’n 3000 vierkante meter aan te leggen. De provincie verplicht het bedrijf alle grond die in het depot wordt opgeslagen, te onderzoeken op asbest. Baris is het hier niet mee eens. ‘We kunnen niet elke schep grond onderzoeken. Dit is niet nodig, we weten uit onderzoek waar het asbest zich bevindt’, zegt woordvoerder P. Kortooms. Via de Raad van State probeert Baris nu de voorschriften ongedaan te krijgen. De Raad van State doet over ongeveer twee maanden uitspraak.

Reageer op dit artikel