nieuws

Bank dreigt kantoor wegens vertraging te weigeren

bouwbreed Premium

londen – De Britse bank Abbey National dreigt een nieuw kantoorgebouw in Londen te weigeren omdat aannemer Skanska nu al maanden te laat is met de oplevering. Het zeven verdiepingen hoge gebouw, dat meer dan 100 miljoen euro kost, is al zeven maanden te laat en niet steeds niet klaar. Dat meldt het Britse bouwvakblad Construction News.

Het gebouw is bestemd voor de handelaren in obligaties, opties en andere financiÎle opties. Die werken met de modernste computerapparatuur en telecom-voorzieningen, wat hoge eisen stelt aan de klimaatregeling en andere eigenschappen van het gebouw. Net na de zomer moest Skanska het hele kabelnet in het gebouw al verwijderen omdat het niet aan de opgegeven specificaties voldeed. Het gebouw zou eerst op 6 april vorig jaar klaar zijn, maar dat haalde Skanska bij lange niet. Projectontwikkelaar British Land heeft daarop met Abbey National overeenstemming bereikt over uitstel tot 18 mei vorig jaar. Omdat ook die deadline niet werd gehaald, moet British Land de toekomstige gebruiker nu miljoenen schadevergoeding betalen. De rekening daarvoor zal te zijner tijd worden verhaald op de aannemer. Abbey National komt door het voortdurende verschuiven van de verhuizing in grote problemen en dreigt het hele contract nu op te blazen als het pand niet snel klaar is. De bank heeft al enkele alternatieve onderkomens op het oog.

Reageer op dit artikel