nieuws

Baggeroperatie bij Zuidlaren begint

bouwbreed Premium

Baggeroperatie bij Zuidlaren begint

zuidlaren – Nog dit jaar wordt eindelijk begonnen met een grootscheepse baggeroperatie in het Zuidlaardermeer. Het meer, dat langzaam dichtslibt en voor het vaartoerisme nog nauwelijks interessant is, moet weer, zoals vanouds, een recreatieve functie krijgen. Met het project is een bedrag gemoeid van 4.000.000 euro. De stuurgroep Zuidlaardermeer, waarin de provincies Groningen en Drenthe, alsmede de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Tynaarlo en Haren en allerlei direct betrokkenen samenwerken, heeft eindelijk het groene licht gegeven. Deze maand beginnen de diverse vergunningsprocedures. Om het Zuidlaardermeer voor de vaarrecreatie weer aantrekkelijk te maken, zal het grootste deel van het meer uitgebaggerd worden tot een diepte van 1.50 meter. De vaargeul krijgt een diepte van 2.05 meter. In totaal komt ongeveer 400.000 kubieke meter slib vrij dat tijdelijk opgeslagen wordt in de Kropswolderbuitenpolder en de Westerbroeksemadepolder. Het slib zal worden verwerkt in kade- en dijkherstel ten behoeve van waterberging of natuurontwikkeling. Het project is een opstapje naar een toekomstige vaarverbinding tussen Zuidlaardermeer en Oost-Groningen.

Reageer op dit artikel