nieuws

Badkamerprijs voor drie projecten

bouwbreed

De tweejaarlijkse Badkamer Design Awards zijn toegekend aan een bad/keuken-combinatie voor een flatwoning in Eindhoven, een geheel glazen badkamer in een jaren zeventig woning inHoevelaken, en aan een slaap/badkamer voor een woning in Bussum. De prijs is bedoeld voor gerealiseerde badkamers volgens een bijzonder ontwerp. De drie winnende badkamers zijn nagebouwd te zien op de beurs Baden in Holland op 9 en 10 februari in de Utrechtse Jaarbeurs.

De prijs moet het ontwerp van de Nederlandse badkamer op een hoger plan brengen. Deze keer werd de prijs voor de vierde keer uitgereikt. De opeenvolgende edities wekken in elk geval bij de jury de indruk dat ontwerpers steeds beter uit de voeten kunnen met de badkamer. De Eindhovense badkamer geeft daarvan een goed voorbeeld. Die valt onder de categorie ëtot 4 vierkante meterí en is gerealiseerd in ene flatwoning op de 21ste verdieping. Het bad is in het aanrecht geÔntegreerd volgens een ontwerp van Urban Affairs uit Rotterdam. Loodgietersbedrijf M. Engelen uit Eindhoven verzorgde de installatie en Verberne Meubelwerken uit Asten de bouw.

Wasstraat

De Hoevelakense badkamer valt onder de categorie ë4 tot 9 vierkante meterí. Die heeft de vorm van een wasstraat en oogt alleen aan de binnenkant als sanitaire ruimte. De woning maakt deel uit van een experimentele wijk. Klein Poelhuis-Bilthoven uit de gelijknamige plaats installeerde het ontwerp van Heike L-hmann Architectuur uit Amsterdam. Koninklijke Woudenberg uit Ameide verzorgde de bouw terwijl Van den Brandhof uit De Meern het interieur bouwde. Groter dan 9 vierkante meter is de samengevoegde bad- en slaapkamer voor een woning in Bussum. De bewoners slapen welbeschouwd in de badkamer omdat de sanitaire gedeelte de meeste ruimte beslaat. Het ontwerp komt van Studio Roy de Scheemaker uit Amsterdam. Voor de uitvoering tekenden installatiebureau A.B. van Bentem uit Schellinkhout. De bouw viel onder de verantwoording van H.S. de Vries jr uit Diemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels