nieuws

Assen krijgt groot golfcomplex

bouwbreed

ASSEN – De eerste schop voor de realisatie van het grootste golfcomplex van Noord-Nederland gaat volgende maand in Zeijerveen bij Assen de grond in.

Het golfgebied beslaat maar liefst 200 hectare en is een initiatief van de Investeringsgroep Bos en Golf Assen. Hierin hebben zich enkele succesvolle ondernemers verenigd, onder wie eigenaar H. Koop van bouwer Koop Tjuchem en oud-directeur J. van Dijk van Geveke Bouw. Met de aanleg van het golfcomplex is in totaal ruim 5 miljoen euro gemoeid. Buiten de aanleg van een grote golfbaan met 27 holes, een clubhuis en andere noodzakelijke bebouwingen, diverse wandelpaden, waterpartijen, een nieuw bos met uitheemse bomen en een oefenwijde moet er ook een drie jaar geleden geplant jong bos volledig worden verplaatst. Inmiddels zijn de eerste tekeningen en het bestemmingsplan voor het golfcomplex gereed. De gemeente hoopt binnen enkele weken een zogeheten aanlegvergunning af te geven. Rond 1 september kan een begin worden gemaakt met het inzaaien van het benodigde gras. Volgens planning moet in de zomer van volgend jaar in Zeijerveen al het eerste golfballetje worden geslagen.

Reageer op dit artikel