nieuws

Apeldoorn krijgt duurzaam warmtenet

bouwbreed

Apeldoorn krijgt duurzaam warmtenet

apeldoorn – De gemeente Apeldoorn gaat samen met energieleverancier Nuon een warmtenet aanleggen, zo hebben beide partijen maandag afgesproken. Via dit net krijgen huishoudens en bedrijven warmte die vrij is gekomen bij de verbranding van onder meer pluimveemest. Het aardgasverbruik in Apeldoorn zal daardoor met circa vijf miljoen kubieke meter per jaar afnemen, voorspelt de gemeente. In 2008 moeten vijfduizend woningen op het net zijn aangesloten. De warmte is afkomstig van bedrijventerrein Ecofactorij, dat momenteel nog in ontwikkeling is. Cruciaal is de vestiging van bedrijven zoals Fibronet, een verbrander van pluimveemest. Nuon investeert circa 41 miljoen euro in het project. De gemeente geeft een krediet van 2 miljoen euro. Dat bedrag moet Nuon, bij rendabele exploitatie, voor 2010 afbetalen. (anp)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels