nieuws

Almere steekt 68 miljoen in bouw van Omniworld

bouwbreed Premium

De gemeente Almere stopt in totaal bijna 68 miljoen euro in sport- en entertainmentcomplex Omniworld.

Het college van burgemeester en wethouders is akkoord gegaan met het voorlopige ontwerp van het complex, waarin een voetbalstadion en topsporthal komen. Omniworld bestaat verder uit een expohal, winkels, kantoren, een sportmedisch centrum, een vergader- en congrescentrum en hotel.

NV Sportcomplex Almere ontwikkelt het 22 hectare grote complex, waarin ook een NS-station wordt opgenomen, in het nieuwe stadsdeel Almere-Poort.

Het voetbalstadion met 13.500 zitplaatsen en de topsporthal met 3500 zitplaatsen zijn belangrijke onderdelen. FC Omniworld heeft bij de KNVB al een aanvraag ingediend voor een licentie voor betaald voetbal. Ook moeten er topsportevenementen in Omniworld plaatsvinden.

De gemeenteraad moet 14 februari nog het jawoord geven aan de miljoenen voor Omniworld.

Reageer op dit artikel