nieuws

Almere investeert in Omniworld-stadion

bouwbreed

Almere investeert in Omniworld-stadion

almere – Het stadsbestuur van Almere wil de investeringen in het sportcomplex Omniworld niet op de lange baan schuiven. De gemeenteraad besloot onlangs – met overgrote meerderheid – tot exploitatie van het gebied en het maken van een definitief ontwerp voor het sportgedeelte. Het gaat daarbij om een investeringsprogramma van in totaal zo’n 120 miljoen euro. Volgens planning kan de bouw dan begin volgend jaar van start. De gemeente slaat daarmee een advies van de eigen staf financiën in de wind. Zij is zich ervan bewust dat het daardoor een zeker financieel risico loopt, maar wil niet langer wachten. Het gemeentebestuur is van mening dat de sportaccommodatie past bij een stad van 160.000 inwoners.

Reageer op dit artikel