nieuws

ABS neemt Franse Soprime over

bouwbreed Premium

ABS neemt Franse Soprime over

utrecht – De Zweedse pompenfabrikant ABS heeft de Franse branchegenoot Soprime overgenomen. De laatste produceert kleine en middelgrote pompinstallaties en heeft een uitgebreid service- pompenverhuurnetwerk in Frankrijk. Met de overname versterkt ABS de aanwezigheid in Noord-Frankrijk. Bovendien zal de ABS productenserie voor de Franse markt worden aangevuld met complete voorgefrabiceerde pompeninstallaties voor de Franse markt. Soprime realiseerde een omzet van 2,5 miljoen euro en heeft zeventien medewerkers in vaste dienst. In Portugal heeft ABS zijn voormalige distributeur Hidrobomba overgenomen. Hiermee wil het bedrijf de basis leggen voor de oprichting van een dochteronderneming. Hidrobomba opereert voornamelijk in het water- en afvalsegment. Door de overname heeft ABS zijn mogelijkheden vergroot om deel te namen in de aanzienlijke investeringen in infrastructuur en milieubeheer die naar verwachting de komende jaren in Portugal plaatsvinden. Het Portugese bedrijf realiseerde een omzet van 1,9 miljoen euro en heeft elf medewerkers in dienst.

Reageer op dit artikel