nieuws

Aanbesteding N31 na ingrijpen minister

bouwbreed Premium

Door persoonlijke bemoeienis van minister Netelenbos verschijnt volgende week een advertentie in de kranten waarin de aanbesteding van de verdubbeling van de Woudweg wordt aangekondigd. In Friesland was tumult ontstaan nadat Rijkswaterstaat sprak van grote vertraging bij de verdubbeling van de N31 tussen Leeuwarden en Drachten.

De Woudweg dient als landelijke proef wat betreft een publiek-private samenwerking. Gemeenten, provincie en bedrijven waren kwaad door de aangekondigde vertraging omdat al miljoenen was gestort voor de weg. Al eerder werd de verdubbeling uitgesteld. Een definitieve einddatum durfde Rijkswaterstaat onlangs niet te noemen.

Op zijn vroegst werd 2008 verwacht terwijl 2005 afgesproken was. Ondanks inmenging van de minister denkt gedeputeerde P. Bijman niet dat de weg in 2005 klaar is. “De aanleg van de weg zal wel lukken. Maar het aquaduct bij het Langdeel en de verhoogde Fonejachtbrug kosten veel tijd.” Ondanks deze onzekerheid is Bijman tevreden met het ingrijpen van Netelenbos.

Reageer op dit artikel