nieuws

Uitstel dreigt bij rondweg Groningen

bouwbreed Premium

De honderden miljoenen euro’s kostende opknapbeurt van de zuidelijke ringweg rond de stad Groningen dreigt ernstige vertraging op te lopen. Gedeputeerde Musschenga (CDA) en verkeerswethouder Schuiling (VVD) houden daar serieus rekening mee.

Musschenga en Schuiling hadden graag nu al inzicht willen hebben in de plannen van de uiteindelijk gekozen aannemer, die de klus in opdracht van Rijkswaterstaat gaat uitvoeren. De lokale besturen willen dat de ringweg snel wordt aangepakt, aangezien de dagelijkse files groeien. De tekeningen van de geplande reconstructie kunnen echter nog niet beschikbaar worden gesteld.

Dat houdt verband met het feit dat een groep voor deze grote klus buiten de boot gevallen aannemers nog een beroepschrift heeft lopen bij Rijkswaterstaat. Eerder besloot Rijkswaterstaat genoemde aannemers om onbekende redenen niet bij de opdracht te betrekken. Ook over de identiteit van de betrokken aannemers wilden gisteren zowel de gemeente als de provincie Groningen geen mededelingen doen.

De afwikkeling van de beroepszaak moet formeel worden afgewacht, alvorens de tekeningen van de uiteindelijke aannemer beschikbaar kunnen worden gesteld. Een eis van gemeente en provincie is juist dat de tekeningen van de betreffende aannemer eerst moeten worden bestudeerd voordat met de uiteindelijke werkzaamheden kan worden begonnen.

Beide Groningse overheden willen vooraf zeker weten dat de geplande werkwijze de voortgang en bereikbaarheid van de stad Groningen niet in de weg staat. Musschenga en Schuiling zien daarom graag dat het grootste deel van het werk aan de zuidelijke ringweg in de bouwvakvakantie wordt uitgevoerd.

Overigens vinden beide bewindslieden het nog te vroeg om bij Rijkswaterstaat aan de bel te trekken over het slepende uitstel.

Reageer op dit artikel