nieuws

Siemens-concern herstelt zich vlot

bouwbreed Premium

Het herstel bij elektronicaconcern Siemens heeft in de drie laatste maanden van 2001 krachtig voortgezet. In de slotmaanden realiseerde het concern uit München een positief resultaat na belastingen van 538 miljoen euro. In het voorgaande kwartaal incasseerde Siemens nog een verlies van bijna 1,1 miljard euro.

Vergeleken met het slotkwartaal van 2000 steeg de omzet met 7 procent tot 20,5 miljard euro. Het volume nieuwe orders nam met 12 procent toe tot een waarde van 24,9 miljard euro. Zonder valutaeffecten en louter gemeten naar operationele activiteiten, bleef de omzet constant en namen de nieuwe opdrachten met 6 procent toe.

De omzet in Duitsland daalde met 2 procent tot 4,3 miljard euro. In het buitenland valt een groei van 10 procent tot 16,2 miljard euro signaleren. Het aandeel van de buitenlandse activiteiten bedraagt circa 80 procent.

Bestuursvoorzitter H. Pierer is optimistisch over de resultaten in 2002. “Bij onze herstructureringen maken we goede vorderingen. Over oktober-december zijn we tevreden en verheugen ons in het bijzondere over de hernieuwd positieve ontwikkeling van onze cash-flow.”

Reageer op dit artikel