nieuws

Schoonloopzone houdt gebouw stofarm

bouwbreed

Schoonloopzones houden fijn stof beter vast dan roosters. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Noorse bureau Bygg og Innemiljø Vestlandet bij acht scholen uitvoerde. Dat ging onder meer in op de luchtkwaliteit. Een hoge temperatuur leidt in combinatie met veel stofdeeltjes in de lucht tot verminderde concentratie en dus prestaties. Aan het stof kleven niet zelden bacteriën, virussen en schimmels. Beheerders van (school)gebouwen kunnen bijvoorbeeld met schoonloopzones de hoeveelheid binnenkomend stof beperken. Die voorkomen ook dat vloeren door naar binnen gelopen vuil slijten en poreus worden.

De Noorse studies wijzen uit dat schoonmakers zelden tijd hebben voor iets anders dan het verwijderen van het zichtbare vuil. Zo blijft het fijne stof achter.

Een goed onderhouden schoonloopzone gaat volgens leverancier Zeno-Protect jaren mee zonder duidelijke tekenen van slijt.

Zeno-Protect, Wormerveer, telefoon (075) 6402116.

Reageer op dit artikel