nieuws

Scholen Arnhem in nieuwe onderkomens

bouwbreed Premium

De verbouwing van een schoolgebouw in de Arnhemse wijk Presikhaaf is het startsein voor een reeks verbouwingen en verhuizingen in die stad. Vier scholengemeenschappen die thans gebruik maken van negen verouderde gebouwen, worden gehuisvest in zes moderne gebouwen. Voor de operatie wordt ongeveer 36 miljoen euro gereserveerd.

Het organiseren van de verbouwingen en verhuizingen vereist een logistiek meesterplan, dat thans wordt uitgedacht. Terwijl één scholengemeenschap nog in noodlokalen wacht op het gereedkomen van een nieuw gebouw, staat een andere school alweer te trappelen.

De 36 miljoen euro is nodig voor zowel bouwen en verbouwen, als voor bijvoorbeeld de huur van noodlokalen en organisatiekosten. Nog niet alle plannen zijn definitief, in 2004 moet alles gereed zijn.

Reageer op dit artikel