nieuws

Reuzenrad komt elders in Parijs

bouwbreed

Het 60 meter hoge reuzenrad op het Place de la Concorde in Parijs wordt afgebroken. Eigenaar Marcel Campion schikt zich naar een rechterlijke uitspraak. Hij kreeg vorige week bevel het toestel weg te halen op straffe van een boete van 15.000 euro per dag. Niet alleen de uitspraak van de rechter, maar ook een toezegging van het gemeentebestuur van Parijs dat het rad elders weer mag worden opgebouwd, hebben Campion over de streep gehaald. Het zal waarschijnlijk worden verplaatst naar het park van La Vilette in het noorden van de Franse hoofdstad.

Het 60 meter hoge reuzenrad op het Place de la Concorde in Parijs wordt afgebroken. Eigenaar Marcel Campion schikt zich naar een rechterlijke uitspraak. Hij kreeg vorige week bevel het toestel weg te halen op straffe van een boete van 15.000 euro per dag. Niet alleen de uitspraak van de rechter, maar ook een toezegging van het gemeentebestuur van Parijs dat het rad elders weer mag worden opgebouwd, hebben Campion over de streep gehaald. Het zal waarschijnlijk worden verplaatst naar het park van La Vilette in het noorden van de Franse hoofdstad.

Reageer op dit artikel