nieuws

Reusachtige Cats in het nieuw

bouwbreed Premium

Bouwmaterieelfabrikant Caterpillar heeft twee reusachtige machines vervangen door nieuwe versies. Het gaat om de hydraulische laadschop 5230B en de graafmachine 5230B. Beide worden voornamelijk in mijnbouw en steengroeven gebruikt. De markt voor de machines is in Nederland uiterst beperkt.

De beide versies hebben door de nieuwe motor vijf procent meer vermogen. Deze Cat 3516B EUI diesel met een cilinderinhoud van 69 liter levert 1232 kW bij 1800 toeren per minuut. Dezelfde motor is ook in de wiellader 994D ingebouwd.

De 5230B is de grootste graafmachine uit de productielijn van Caterpillar en is in staat in vijf bewegingen de Cat 785C en andere trucks in de klasse van rond 150 ton te laden. De bak heeft een inhoud van zestien kuub, ongeveer twee ‘normale’ vrachtwagens. De machine heeft een eigen gewicht van meer dan 328 ton. De laadschop heeft een eigen gewicht van 327 ton en een bak met een capaciteit van zeventien kuub inhoud en 31 ton gewicht.

Reageer op dit artikel