nieuws

Rechter verijdelt hoge zendmasten in zee

bouwbreed

De plannen van Delta Radio om voor de Zeeuwse kust twee zendmasten van 412 meter hoog neer te zetten, zijn waarschijnlijk van de baan. Van de rechtbank in Rotterdam hoeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat de vergunning niet te verlengen.

Delta Radio wilde in Groot-Brittannië een radiozender beginnen die zou gaan uitzenden vanuit Nederland. Daarvoor wilde het bedrijf de twee masten op 36 kilometer voor de kust van Walcheren laten bouwen door staalconstructiebedrijf Genius Vos uit IJmuiden. In de vergunningen was opgenomen dat de uitzendingen voor 1 januari 2002 zouden moeten beginnen. Delta Radio probeerde via een kort geding uitstel te krijgen omdat de bouw van de masten nog moet beginnen door vertragingen in diverse procedures. De rechter oordeelt echter dat uitstel niet langer wenselijk is.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Verkeer en Waterstaat is het niet waarschijnlijk dat de vergunningen opnieuw aan Delta Radio worden verstrekt. Bovendien is het door een wetswijziging niet langer mogelijk dergelijke hoge masten voor de kust te plaatsen. Wat Delta Radio nu gaat doen, is niet bekend.

Reageer op dit artikel