nieuws

Rabo Eemnes zit dik in Kasteel Almere

bouwbreed Premium

De Rabobank in Eemnes heeft jarenlang veel te scheutig hypotheken verstrekt. Omdat de coöperatieve bank momenteel orde op zaken stelt, dreigen verschillende bouwprojecten in de problemen te komen. Een van de slachtoffers is het amusementscomplex Kasteel Almere. Het project vergt investeringen ter hoogte van 90 miljoen euro.

Rabo Nederland te Utrecht heeft na de ontdekking van de problemen landelijk de controle op leningen verscherpt. Formeel zijn de lokale banken zelfstandig. Wel bestaan afspraken over werkwijze en garanties met de coöperatieve koepel in Utrecht.

Directeur R. Wijnmalen van de Rabobank in Eemnes blijkt grote sommen geld beschikbaar te hebben gesteld zonder zich voldoende te bekommeren over het onderpand. De bankier kwam op 20 november bij een eenzijdig verkeersongeluk om het leven. Het zich halverwege in de bouwfase verkerende project Kasteel Almere is voor 60 procent gefinancierd door Rabo Eemnes. De bank probeert te komen tot een herfinanciering.

Reageer op dit artikel