nieuws

Raad behandelt hoger beroep Bouwfonds

bouwbreed Premium

Bouwfonds Wonen gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Raad van de Arbitrage voor de Bouw, waarin de rechter sommeerde alle vloeren van een nieuwbouwcomplex in Heerlen te slopen. Het hoger beroep dient op 31 januari, zo heeft het Bouwfonds laten weten.

Het gaat om woontoren Valkenstaete aan de Valkenburgerweg in Heerlen. De gelegde vloeren komen niet overeen met de vloeren in de brochure. De kopers eisten via de raad vervanging van de huidige vloeren door de vloeren die ze feitelijk gekocht hadden.

De raad stelde de kopers in het gelijk. Maar directeur ir. L. Jansma van het Bouwfonds vindt de uitspraak “exorbitant”. Hij wil dat de raad op die uitspraak terugkomt.

Inmiddels zijn TNO en het Bouwcentrum druk doende met het probleem in Valkenstaete. Bouwfonds zelf is begonnen met de voorbereiding voor de sloop van de vloeren. Zo worden tegels van de muren gehaald en voorzichtig ingepakt. Hetzelfde geldt voor de keukenblokken, die eruit gehaald moeten worden om sloop mogelijk te maken.

Reageer op dit artikel