nieuws

Provincie bevestigt belang wijk met geld

bouwbreed

Gelderland stelt ruim drie miljoen euro subsidie van het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid beschikbaar voor het opknappen van de Apeldoornse Metaalbuurt. De provincie zegt belang te hechten aan het cultuurhistorische karakter van de wijk.

In de Metaalbuurt worden 118 woningen van architect Henk Wegerif als monument gerestaureerd vanwege hun bijzondere tuindorpkarakter. Datzelfde karakter zal ook het uitgangspunt zijn bij 110 nieuwe woningen. Om ruimte voor de nieuwbouw te maken, worden 75 huizen gesloopt.

Voor de realisatie van het gehele project is ongeveer 36 miljoen euro nodig. Behalve van de provincie is dat geld afkomstig uit verkoop van een deel van de woningen. Ook de gemeente draagt bij.

De restauratie begint zodra zeventig procent van de monumentwoningen is verkocht. De verwachting is dat in de zomer van 2003 met de sloop van de 75 woningen wordt begonnen.

Reageer op dit artikel