nieuws

Projectdocument over buurtsuper in IFD

bouwbreed

Bouwen met staal biedt in samenwerking met SEV een nieuwe publicatie in de serie projectdocumenten ‘De lange levensduur van een tijdelijke oplossing’. Deze gaat over de toepassing van staalframebouw bij de uitbreiding van een buurtsuper in Amsterdam.

Aan de hand van tekeningen, foto’s en artist impressions wordt ingegaan de volledig demontabele en flexibele aanbouw beschouwd. In het document vertellen de initiatiefnemers waarom ze voor deze constructiewijze hebben gekozen en wat er uiteindelijk van het project terecht is gekomen.

Zo geven Verburg Hoogendijk Architecten en ABT Adviesbureau voor Bouwtechniek een toelichting op de keuze van het toegepaste Corus Star-Framesysteem. De detaillering van de constructie komt goed aan bod in de opgenomen tekeningen. Verburg Hoogendijk Architecten bedacht de tijdelijke uitbreiding vanuit moderne technieken en materialen in het kader van IFD bouwen.

Het op staal gefundeerde gebouw wordt over enkele jaren gesloopt. Alle onderdelen zijn geschikt voor hergebruik. Het projectdocument is bedoeld voor constructeurs, architecten en studenten.

Reageer op dit artikel