nieuws

Poederlak steeds vaker toegepast

bouwbreed

Steeds vaker gebruiken behandelaars van oppervlakken poederlakken. Deze vergen geen oplosmiddelen, het gemorst product is bijna volledig herbruikbaar.

Bayer biedt onder de naam Crelan vernetters voor poederlakken en onder de merknaam Rucote polyester-poederbindmiddelen aan. Die zijn bedoeld voor de productie van poederlakken op basis van polyurethaan, polyester en hybride materialen.

Poederlakken bevatten bindmiddelen, harders/vernetters en pigmenten. Het Rucote 100-assortiment omvat hydroxylhoudende polyester bindmiddelen voor samenstelling van polyurethaanpoederlakken. In de 500-serie zijn speciale carboxylpolyesters voor de productie van hybride poederlakken opgenomen.

Bayer, Mijdrecht, telefoon (0297) 280426.

Reageer op dit artikel